Galerija

Operateri se prijavljuju pomoću četvorocifrenog koda koji im dodeljuje administrator sistema. U zavisnosti od dozvola pristupa koje su mu dodeljene, operater neće imati pristup nekim opcijama programa.

PRIJAVA OPERATERA

Naslovni ekran možete da personalizujete tako što umesto ponuđene slike ubacite neku sopstvenu. Postupak je opisan u uputstvu za instalaciju i konfiguraciju

PERSONALIZOVANJE NASLOVNOG EKRANA

Ako program nije licenciran, ili se prijavite šifrom “1111” radićete u režimu obuke. Sve opcije su funkcionalne, a rezultujući računi biće računi obuke koji se ne knjiže i ne zadužuju vas pdv-om.

OBUKA OPERATERA

Ovde birate koju od opcija programa želite da pokrenete. Primetite da su neka dugmad siva i nedostupna. Ovom operateru administrator nije dodelio pravo pristupa nekim opcijama.

IZBOR OPCIJE PROGRAMA

Ukoliko nema Interneta dobićete upozorenje kao na slici. Treba da uključite LPFR i radite u off-line režimu. Kada se Internet pojavi, LPFR će automatski obrađene račune poslati na sajt Poreske uprave.

KADA NEMA INTERNETA

Artikal koji prodajete birate na više načina: pomoću bar-koda, šifre, preko dela naziva… Prethodno unesete količinu koja se prodaje. Ako posedujete vagu sa težinskim bar-kodovima nema potrebe da unosite ni šifru ni količinu, biće proknjiženi automatski.

KASIRANJE

Možete obrisati ceo račun ili pojedinačnu stavku. Takođe, selektovanu stavku možete izmeniti: promenite količinu koja će biti prodana, prodajnu cenu ili primenite procentualni popust.

IZMENA I BRISANJE

Omogućeno je više vrsta plaćanja, kao i njihova kombinacija. Da bi se naplata omogućila mora se uneti tačan ili veći iznos od iznosa računa.

NAPLATA

Na slici je prikazana kombinovana uplata gotovinom i karticom. Povraćaj (kusur) je isključivo gotovinski.

NAPLATA

Na slici su prikazani računi prodaje, obuke i refundacije (povraćaj robe). Samo su računi prodaje i refundacije “pravi” fiskalni računi jer utiču na pdv. Svi ostali računi: obuka, kopija računa, predračun su informativni i ne knjiže se niti utiču na pdv. Na njima je jasno, povećanim fontom, nekoliko puta ispisano “OVO NIJE FISKALNI RAČUN” kako ne bi došlo do zabune i zloupotreba.

PRIMERI FISKALNIH RAČUNA

Kontakt

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adip isicing elit, sed do eiusmod. Tempor inciditnt ut labore et dolore magna aliqua.